Vrouwen in verzet

Frederique Donker & Anna Huizing

Genre: Vertelling

Duur: 120 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Negen Utrechtse studenten verdiepen zich onder leiding van Frédérique Donker en Anna Huizing in de verhalen van verzetsvrouwen Truus en Trui van Lier. Truus was 22 jaar oud toen zij een Utrechtse NSB’er doodschoot. Haar nicht, Trui van Lier onderbrak haar studie om samen met Jet Berdenis van Berlekom de crèche Kindjeshaven op te richten waar zij 150 Joodse kinderen in veiligheid wisten te brengen. Truus en Trui van Lier waren beiden, net als de negen spelers, studenten in Utrecht. Hoe was het om student te zijn in tijden van oorlog? Hoe was het voor een vrouw om in verzet te gaan? Zouden zij het zelfde hebben gedurfd? Geïnspireerd door deze verhalen maken zij in het kader van Theater Na de Dam een theatrale audiotour door Utrecht.

Het enige wat je zelf mee moet nemen is een telefoon met internet, een koptelefoon en stevige wandelschoenen. De routekaart en audio audiofragmenten, vind je op onze website. Vrouwen in Verzet is gratis.

Meer info en aanmelden voor de tour kan via www.vrouweninverzet.nl

Regie: Frédérique Donker
Creatief Producent: Anna Huizing
Makers: Tessa Dobbelaar, Janneke Muller, Heleen Smook, Stephanie Manusama, Sophie de Monchy, Geeske de Bruijne, Sophie Neuvel, Karlijn van der Nat en Fien van Snippenberg
Schrijfcoach: Janneke Jansen
Geluidsontwerper: Cesco van der Zwaag
Fotografie en vormgeving: Maud van Voskuijlen (@Koenstvanmaud)
Dit project wordt ondersteund door Reunistenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U.
Met dank aan Frank de Munnik, Jessica van Geel, Mevrouw Schroevers-Hut, Mevrouw van der Most van Spijk -van Lennep en Mevrouw van Soest – van Schie, Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Tooneelvereeniging Concordia Crescamus, Bestuur en Commissie van U.V.S.V./N.V.V.S.U.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Utrecht Startpunt: Prins Hendriklaan 50A
04 mei 2023 Utrecht Startpunt: Prins Hendriklaan 50A
04 mei 2022 Utrecht Startpunt: Prins Hendriklaan 50A

Reageer