foto: Maud van Voskuijlen

Frédérique Donker & Anna Huizing Vrouwen in Verzet

Utrecht - startpunt: Prins Hendriklaan 48

04/05/2021 21:00

Audiotour, gratis (vrije donatie)

Negen Utrechtse studenten verdiepen zich onder leiding van Frédérique Donker en Anna Huizing in de verhalen van verzetshelden Truus en Trui van Lier. Truus was 22 jaar oud toen zij een Utrechtse NSB’er doodschoot. Haar nicht, Trui van Lier onderbrak haar studie om samen met Jet Berdenis van Berlekom de crèche Kindjeshaven op te richten waar zij 150 Joodse kinderen in veiligheid wisten te brengen. Truus en Trui van Lier waren beiden, net als de negen spelers, studenten in Utrecht en lid van U.V.S.V. Hoe was het om student te zijn in tijden van oorlog? Hoe was het voor een vrouw om in verzet te gaan? Zouden zij het zelfde hebben gedurfd?

Geïnspireerd door deze verhalen maken zij in het kader van Theater Na de Dam een theatrale audiotour door Utrecht. De route is te bewandelen en te beluisteren vanaf dinsdag 4 mei 2021.

Aanmelden kan via www.vrouweninverzet.nl

Concept en regie: Frédérique Donker
Creatief Producent: Anna Huizing
Makers: Tessa, Janneke, Heleen, Stephanie, Sophie, Geeske, Sophie, Karlijn en Fien Schrijfcoach Janneke Jansen
Geluidstechnicus: Cesco van der Zwaag
Fotografie en vormgeving: Maud van Voskuijlen
Dit project wordt ondersteund door Reunistenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U.
Met dank aan: Frank de Munnik, Jessica van Geel, Mevrouw Schroevers-Hut, Mevrouw van der Most van Spijk -van Lennep en Mevrouw van Soest – van Schie, Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Tooneelvereeniging Concordia Crescamus.