Waar wij voor strijden

Theater Na de Dam presenteert: Jacob Derwig in een eenmalige voorstelling op 4 mei in Carré

Theater Na de Dam Producties

04 mei 2023, 21:00

Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Prijs: €26,50 / €21,50 / €15

Kaarten

Genre: Muziek, Theater

Geschikt voor: Volwassenen

Op 4 mei 2023 staat Jacob Derwig eenmalig in de piste van Carré in de rol van een toneelspeler die gebukt gaat onder een bijna onmenselijk geloof in de kracht van cultuur. Toneelschrijver Bo Tarenskeen schreef speciaal voor deze avond een toneeltekst over het geweld van de taal en de reddende werking van muziek. Violiste Liza Ferschtman stelt voor deze avond een strijkensemble samen.

Theater Na de Dam in Carré
Jaarlijks produceert Theater Na de Dam op 4 mei, in het kader van de Nationale Dodenherdenking, een avond in de piste van Carré en initieert daarbij ontmoetingen tussen kunstenaars die nooit eerder samenwerkten. Zo maakten verschillende schrijvers samen een voorstelling over ons Indische oorlogsverleden, kruiste Wende de degens met Typhoon en Adriaan van Dis en danste Pierre Bokma met Igone de Jongh.


Cast
Jacob Derwig speelde onder andere in de tv-serie Klem en in de films Bankier van het Verzet en Publieke Werken. Voor zijn werk werd hij bekroond met twee Louis d’Ors en een Gouden Kalf. Liza Ferschtman is een gelauwerd violist die als soliste met een groot aantal orkesten over de hele wereld heeft gespeeld. Ze was 14 jaar directeur van het Delft Chamber Music Festival. Bo Tarenskeen is naast toneelschrijver ook theatermaker en mede-oprichter van Theater Na de Dam. Paul Knieriem is theaterregisseur en sinds 2019 artistiek directeur van de Toneelmakerij, Amsterdam.

Spel: Jacob Derwig
Live muziek: strijkensemble o.l.v. Liza Ferschtman (viool)
Tekst: Bo Tarenskeen
Regie: Paul Knieriem
Dramaturgie: Jaïr Stranders
Licht: Gé Wegman
Geluid: Dennis Slot
Productie: Inger Stam
Concept: Theater Na de Dam
Met dank aan: Carré

Reageer