Wacht op mij

Jeugdtheaterschool Zeeland

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

In Zeeland doet de Jeugdtheaterschoolzeeland voor de negende keer mee met Theater Na de Dam JONG. Op 4 mei om 21.00 uur wordt de voorstelling gespeeld in en om het Etty Hillesum Huis in Middelburg. Theatermaker Roos Zwigtman gaat in de week voorafgaand aan de Dodenherdenking met veertien jongeren aan de slag. Zij gaan in gesprek met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. We gaan hiervoor een intensieve samenwerking aan met het Etty Hillesum Huis.

Etty Hillesum is geboren in Middelburg. In 1943 is deze Joodse vrouw vermoord in Auschwitz. Haar dagboeken zijn uitgegeven en wereldwijd vertaald. “Op iedere plek van deze aarde is men thuis, wanneer men alles in zich draagt.” In deze voorstelling gaan we op zoek naar de verbinding tussen haar gedachtengoed en de verhalen van de ouderen die wij spreken.

Het verzamelpunt voor de voorstelling is het Zeeuws Archief.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Roos Zwigtman
Spel: Sanne, Danischa, Lisa, Maas, Troy, Jerom, Mirthe, Valerie, Jeannette, Yolisa, Kirsten

Met dank aan: Gemeente Middelburg, Etty Hillesum Huis

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Middelburg Etty Hillesum Huis
04 mei 2024 Middelburg Etty Hillesum Huis

Reageer