Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt

Woest Oost

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Duur: 75 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Als de oorlog is opgeslagen in een land, in een systeem, op een plek, in je familie, in je lijf.
Wanneer een trauma uit de oorlog wordt overgedragen aan de volgende generatie. En de generatie daarna. En de generatie dáárna.
Wat gebeurt er dan?

De voorstelling ‘Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt’ is een voorstelling die gaat over de wijze waarop trauma’s uit de oorlog door kunnen werken in het heden. Alsof het herinneringen van een ander zijn die op de één of andere manier bij de volgende generatie terechtkomen. De voorstelling gaat over hoe trauma levens beïnvloed, keuzes in de weg kan staan, maar vooral over dat het heling nodig heeft.
Kunnen we het gewicht van het verleden verdelen als gemeenschap, zodat het lichter wordt?

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Concept, tekst en regie: Irene Kriek
Spel: Steffan Hutorowicz, Benjamin Koelen, Elke Martens, Fieke Post, Jonathan van Rijsoort, Mirna van der Sluis, Lieve Wesselink, Ivon Wilbrink
Productie: Aimee Zadelhof
Communicatie: Katrijn Lont
Zakelijke leiding: Eva Agterberg

Met speciale dank aan onze vertellers: Frits Gies, Sonja Oesterman, Suzan Lutke, Kathenka Woudenberg en Annemiek van der Velden

Met dank aan: Hella Odee, Pierre Visser, de vrijwilligers van ’t Nut, Jantien Fick, Elsbeth Hoefkens en Jeroen van Terheijden.
Mogelijk gemaakt door: Theater Na de Dam JONG, Gemeente Zutphen, Buurthuis ‘t Nut

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2024 Warnsveld Buurthuis ’t Nut
05 mei 2024 Warnsveld Buurthuis ’t Nut
04 mei 2024 Warnsveld Buurthuis ’t Nut

Reageer