We geven het door

DOX, Theater Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht

Genre: Gesprek, debat, Muziek, Poëzie, Theater, Vertelling

Duur: 75 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Op donderdag 4 mei vanaf 21.00 uur presenteren DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht een gezamenlijk programma in het kader van Theater Na de Dam. Hoe werken momenten uit het verleden door in het heden en de toekomst? Utrechtse makers delen deze avond hun visie op vrijheid.

We willen weten waar we van gemaakt zijn en wat ons heeft gevormd. Het verleden wordt herdacht, verhalen verteld, gedichten voorgedragen en de liefde voor muziek gedeeld. Het programma bestaat onder andere uit een panelgesprek over de naschokken van de geschiedenis en hoe deze doorwerken in het heden en de toekomst, een interactieve journey naar vrijheid, muziek van Anne-Fay Kops en optredens van jonge DOX Club-performers. Ook bespreken we vrijheid aan de hand van verschillende tekstfragmenten uit de voorstelling Quake.

“Hoe leed doorwerkt in het nu, maar ook tot iets hoe wij als samenleving zijn geworden, tot wie we zijn en hoe we daar ook weer een nieuw iets tegenover zouden kunnen zetten." – Casper Vandeputte, regisseur en schrijver Quake.

Regie Timothy de Gilde
Programmamaker Katy Streek
Artistieke begeleiding Melvin Fraenk
Cast Quake Marieke Giebels, Jatou Sumbunu, Juan Zyad, Noah van der Burgt
Cast Clubs Mohamed Yusuf Boss, Katy Streek & 11 DOX Club performers: Laisy Soleny de Andrade Rodrigues, Hanneke de Brabander, Zora de Dreu, Chiara Jongepier, Pim Louf, Lea Manupassa, Irene Mommers, Maria Piël, Wessel Schaank, Lin-Si van Markestijn, Felix van Steenis
Muziek Anne-Fay Kops
Coproductie DOX & Theater Utrecht in samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht en Theater Na de Dam.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Utrecht Stadsschouwburg Utrecht

Reageer