We zeggen alvast sorry

Het Zuidelijk Toneel

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 9+, Volwassenen

Jongeren uit Tilburg verdiepten zich onder leiding van theatermakers Lotte van Oudheusden en Isabel Schoonbeek in de geschiedenis van Tilburg ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling We zeggen alvast sorry.

Vijf eigenwijze jongeren nemen je graag mee op ontdekkingstocht binnen hun eigen herdenkingsritueel waarin nieuwe verhalen, hoofdpersonages, kleuren en muziek de boventoon voeren. Want deze jongeren hebben behoefte aan een ander ritueel dan “dat” op de Dam.

En daarvoor zeggen ze alvast sorry.

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie en concept: Lotte van Oudheusden en Isabel Schoonbeek
Tekst en spel: Sem van Beukering, Sam Peters, Ciwana Aslan, Dimitri Nijsse, Vera Beukers
Decor en techniek: Jurre Smulders
Fotografie: Jan Bert Vonk
Productie: Silvy Levens en Rianne Valstar
Marketing: Lara Bosters
Met dank aan: Piet Menu, Sophie Lambo, Ilrish Kensenhuis, Lotte de Leeuw, Het Laar, de Nieuwe Vorst en alle mensen die hun verhaal hebben gedeeld

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Tilburg De Nieuwe Vorst

Reageer